Ex-burgemeester maakt comeback met N-VA/WP2000

Op 3 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Met de terugkeer van ex-burgemeester Johan Delmulle krijgt de stembusslag in Wortegem-Petegem extra pigment. Hij is de kopman van de kartellijst N-VA/WP2000. Bedoeling was om ook CD&V aan boord te krijgen, maar dat is niet gelukt.

Verrassende wendingen hebben al meer dan eens het politieke toneel in het landelijke Wortegem-Petegem gekleurd. Na twaalf jaar burgemeesterschap moest Johan Delmulle bij de verkiezingen van oktober 2006 de duimen leggen voor Open VLD. Zijn klacht wegens vermeende verkiezingsfraude leidde tot herverkiezingen in april 2007, maar ook toen bleef Open VLD overwinnaar en verzeilde WP2000 van Johan Delmulle in de oppositie. Achter de schermen werkte hij toen nog mee aan de opstart van een N-VA-afdeling in Wortegem-Petegem, maar aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 nam hij niet meer deel.

“Ik had eigenlijk niet meer verwacht dat ik mij nog actief in de politiek zou storten”, opent Johan Delmulle, die in Waregem een advocatenkantoor runt.

Zelf verbaasd

“Maar tot mijn verbazing vroeg de huidige ploeg van N-VA mij met aandrang om kopman van de lijst te zijn. Natuurlijk heb ik daarover goed moeten nadenken. Maar onder andere het sterke team en ongenoegen over het huidige beleid hebben mij over de streep getrokken. Een aantal dingen moeten beslist anders kunnen en dan heb ik het specifiek over het financiële beleid. Tijdens mijn burgemeesterschap lukte het om de schuld per inwoner te doen dalen. De gemeente had zelfs een spaarpot van 2 miljoen euro. Ik stel nu echter vast dat Wortegem-Petegem op één na in de regio de grootste schuld per inwoner heeft en dat vind ik heel jammer.”

Nog twee ex-schepenen

"Wortegem-Petegem heeft nu op één na de grootste schuld per inwoner en dat is heel jammer”

De lijst van N-VA en WP2000 krijgt bovendien versterking van twee ex-schepenen. Nicole Van Der Straeten maakt de overstap van CD&V en net als Johan Delmulle keert ook Dirk Lelieur terug naar de politiek.

Johan Delmulle: “Het is absoluut onze ambitie om in het schepencollege te zetelen, want pas dan kan je op het beleid wegen. Precies daarom ook was het per se onze bedoeling om een kartellijst met ook CD&V te kunnen vormen, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. Als het kan en ook moet, zal ik het burgemeesterschap niet uit de weg gaan. Ik heb uiteraard wel de ervaring om als kopman de ploeg te leiden, maar de verkiezing zal niet rond mijn persoon draaien.”

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181002_03803647

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is