Open VLD kiest voor dure uitheemse Bamboe

Op 5 maart 2012, over deze onderwerpen: Goed bestuur

De gemeente geeft de voorkeur aan dure, uitheemse bamboe in plaats van goedkoper inheems groen om de groenstrook naast de nieuwe sporthal in Petegem te beplanten. Onbegrijpelijk, vindt de N-VA. Naast de nieuwe sporthal in Petegem komt een groenstrook van 12 meter breed. De overheid stimuleert de particulieren, bedrijven en landbouwers om bij elke gelegenheid inheemse planten en bomen aan te planten omdat dit bijdraagt tot een beter milieu. Men ontvangt daarbij een lijstje en in bepaalde gevallen krijgt men daar zelfs subsidies voor.

Normaal verwacht men dan toch dat een gemeentelijke overheid het voorbeeld geeft. Maar niet onze gemeente! De huidige meerderheid kiest voor uitheemse bamboe! Als u op zoek gaat op het internet naar bamboe, vindt u in vele gevallen uitleg over hoe u deze woekeraar uit uw tuin kan verwijderen! “Waarom niet kiezen voor inheemse soorten, zoals esdoorn, sporkehout, rozenbottel, wilg, linde, eik, beuk, … Dat zou toch een goede zaak zijn voor het milieu, een thuis voor vogels, een goede zaak voor de bijen (onder andere van meester Gilbert)”, stelt N-VA-gemeenteraadslid Gert Van Driessche zich af.

Om nog maar te zwijgen over het kostenplaatje! Heel dit grapje zal onze gemeente ongeveer 19 000 euro kosten, want daar moet ook een speciale plastiek onder geplaatst worden, opdat de wortels zich niet al te gemakkelijk zouden verspreiden! Een inheemse groenstrook zou ons minder dan de helft kosten! Begrijpen wie kan … 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is