Rioleringswerken Wortegem-Petegem

Op 4 december 2013, over deze onderwerpen: Financiën, Goed bestuur

De Europese overheid legt alle gemeenten en steden op om alle hemelwater en afvalwater te scheiden. Gevolg: de rioleringen moeten vervangen worden. Dat kost veel centen, maar de gemeente ontvangt daarvoor subsidies.

Verschillende inwoners hebben het al meegemaakt aan hun deur, velen zullen nog volgen. Sommige inwoners worden tot hoge kosten verplicht: hun afvalwater moet gescheiden in de riolering komen. Deze kosten kunnen oplopen tot verschillende duizenden euro’s!

Wat zegt het huidig bestuur? Alles op privégrond moet je zelf betalen, maar je krijgt een kleine tegemoetkoming. De burgemeester vertelde tijdens de jongste infovergadering in Ooike, dat Oudenaarde alles zelf betaalt, maar dat Wortegem-Petegem dit niet kan, anders volgt het faillissement. In andere gemeenten met een gelijkaardig aantal inwoners is dat nochtans niet het geval! De prioriteiten van de meerderheid liggen gewoon anders.

Ons standpunt: wij stellen voor dat alle grondwerken voor bestaande woningen door het gemeentebestuur wordt gedragen en de afwerking boven de grond door de inwoners zelf. Als men in het verleden een geldige bouwvergunning heeft afgeleverd, moet men de mensen nu niet belasten met extra hoge kosten

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is