Verlaging tarieven containerpark onder druk van N-VA

Op 26 april 2014, over deze onderwerpen: Goed bestuur

Bestuur past tarieven containerpark aan

Het Nieuwsblad/Vlaamse Ardennen - Gentse Rand - 26 Apr. 2014

Pagina 35

Wortegem-Petegem Na een evaluatie worden de tarieven voor betalende afvalfracties in het containerpark verminderd. De oppositie vindt de tarieven nog te hoog.

Tijdens de gemeenteraad is beslist om de tarieven in het containerpark te verlagen. Voor de te betalen afvalfracties wordt voortaan 0,15 euro per kilogram aangerekend in plaats van 0,20 euro.

Het tarief voor bedrijfsafval bedraagt 0,20 euro in plaats van 0,40 euro.

De nieuwe tarieven gaan in op 1 mei. ‘We hebben van meet af benadrukt dat de invoering van het betalend containerpark na een tijdje zou geëvalueerd worden’, licht Milieuschepen Willly Dhondt (Open VLD) toe.

Vervuiler betaalt

’Die evaluatie leidt tot enkele wijzigingen en dit op basis van de principes ‘wie slim is sorteert’ en ‘de vervuiler betaalt’. Zuiver gazonmaaisel, aangebracht door particuliere gebruikers, wordt gratis indien dit aangevoerd wordt in zakken of kuipen. Ter plaatse in het park giet de eigenaar zelf het aangevoerde gras in de grascontainer. Gazonmaaisel dat los wordt aangevoerd in een aanhangwagen blijft betalend. Dat blijft ook gelden voor tuinafval, snoeihout of scheerlingen. Op basis van een kostenberekening hebben we ook beslist om met ingang van 1 mei de tarieven te verminderen. Alle aanrekeningen gedaan op het containerpark tussen 1 maart en 30 april worden als oninbaar beschouwd. De bedoeling was het afvaltoerisme een halt toe te roepen en mensen bewuster te leren omgaan met hun afval.’

De oppositiepartijen N-VA en CD&V vinden dat het gemeentebestuur nog altijd te hoge tarieven hanteert.

Mensen zijn bereid om te betalen, maar dan wel een redelijke prijs. Meer afvalverbranding en sluikstorten zullen het gevolg zijn’, benadrukt raadslid Gert Van Driessche (N-VA). (pd)

PAUL DARRAGAS

Copyright © 2016 Corelio. Alle rechten voorbehouden

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is